top of page

OVER MIJ

                _____________________________________________________________________________________________

over mij_2.jpg
WIE IS ELZANI KNEPSCHELD NU EIGELIJK?
MIJN ROOTS

Ik ben een meisje ergens uit het hartje van Zuid-Afrika, Kroonstad. Een prachtig dorp waar mensen nog vriendelijk “Hallo” zeggen op straat en klaar staan om elkaar te helpen. Een wereld waar de zon bijna altijd schijnt en mensen super gelukkig worden van ‘braai’ en regen.  Een land waar het verschil tussen rijk en arm immens is en ik van kleins af aan werd geconfronteerd met mensen die het moeilijk hebben. Dit heeft de basis gelegd voor de persoon die ik vandaag ben. Iemand zonder pretentie of gedoe. Het type “what you see is what you get” met een enorme drang om van de wereld een betere plek te willen maken.  

EEN JAAR TUSSEN HEMEL EN HEL

Na school ging ik een jaar vrijwillig naar het leger.  Een prestigieus vrouwenkorps, waarvan ik nooit dacht dat ik deel zou uitmaken. Ik deed mee aan de selectieproeven omdat ik het cool vond klinken. Het werd een jaar van hel, omdat niets van wat van jou in het leger wordt verwacht, strookt met wie ik ben: vroeg opstaan, luisteren, sporten, samen werken… Maar het was hemels omdat wij elkaar als groep hebben gedragen en ik heb geleerd: “dat als je denkt dat je niet meer kan je altijd nog een klein beetje meer aan kunt”.  En zo kan ik mensen zoals jullie die denken:  “Dit gaat echt nooit lukken,”  helpen om tóch het onderste uit de kan te halen. Want geloof me, als er een wil is bestaat er altijd een weg.
 

EN HOE BEN IK IN BELGIË BELAND?

Wel, ik werd stapelgek verliefd en besloot mijn hart te volgen naar België. Ik wist dat het ten noorden van Zuid-Afrika lag en ik kende het liedje “België”. En ik dacht:  “Het zal wel het land van melk en honing zijn.”  En aan het begin was het ook zo. Het regende constant en daar worden Zuid-Afrikanen gelukkig van.

MAAR...

Het bleef maar regenen. Ik kon de taal nog niet en alles dat van mij Elzani maakte was niet meer aan de orde. Ik voelde me alleen en wou liefst van al zo snel mogelijk terug naar mijn eigen land.  Maar de leger-Elzani kwam boven en ik besloot om op zoek te gaan naar antwoorden rondom wat geluk nu eigenlijk is. Ik kwam tot een geweldige ontdekking dat we geluk voor een groot stuk zelf in de hand hebben en hoe we dit nu precies kunnen bereiken

MIJN PASSIE

Mensen helpen om oprecht gelukkig te worden in de liefde: dáár word ik warm van. Ik krijg veel voldoening van het opbouwen van een open relatie met mijn klanten en van het daadwerkelijk oplossen van hun problemen.

Mijn energie kan ik goed kwijt in mijn werk, maar ook daarbuiten. Zo vind ik het heerlijk om piano te spelen, te haken en op reis te gaan naar Hongarije. Dat land heeft een speciale plek in mijn hart; ik vertel je in een persoonlijk gesprek waarom dit zo is.  Het allermeest geniet ik van mijn lieve man en vier prachtige kinderen.  

Lees gerust hier meer over wat anderen vinden.

MIJN KENNIS EN ERVARING

Vanwege mijn brede interesse in mensen, koos ik voor de richting Sociologie en behaalde ik in 2002 mijn doctoraat in de Sociale Wetenschappen aan de North West University van Zuid-Afrika. De kern van mijn onderzoek ging over het hoe, wat en waarom van de mens. Over hoe we in elkaar steken, wat we nodig hebben om ons gelukkig te voelen en waarom we op een bepaalde manier reageren. Met deze kennis heb ik de afgelopen twintig jaar heel wat koppels op weg geholpen.

Lees hier meer over mijn onderzoeksresultaten.​

SPECIALITEITEN
  • Crisisbegeleiding voor koppels

  • Hulp bij verwerken van een echtscheiding/trauma

bottom of page